CITY wil in dialoog met gemeente Amsterdam

Lees City

CITY wil in dialoog met gemeente Amsterdam

Huis-aan-huisblad CITY wil zo snel mogelijk met de gemeente om de tafel na uitspraken van burgemeester Halsema in de gemeenteraadsvergadering van 15 november jl. dat CITY zich aan de gemeentelijke regels houdt.

Uitgever H.A.H. Retail dringt al maanden aan bij de gemeente Amsterdam om overleg te voeren over CITY als aantrekkelijke, grootstedelijke huis-aan-huiskrant, de stand van de lokale journalistiek in Amsterdam en het verbeteren van het inzamelen van oud papier in de hoofdstad.

CITY sluit zich aan bij het standpunt van burgemeester Halsema en de gemeenteraad dat de politiek zich niet met de inhoud van onafhankelijke media moet bemoeien.

Volgens CITY-uitgever Bert Geefshuijsen gaat CITY als metropoolkrant zelf over de inhoud en wil niet worden gedwongen – door inmenging van de gemeente – om met voornamelijk hyperlokaal nieuws te komen.

Verder wil CITY als belanghebbende betrokken worden bij het vertrouwelijke overleg dat de afgelopen periode overleg heeft plaatsgehad met exploitanten van andere huis-aan-huisbladen over de toekomst van lokale media in Amsterdam. Het spreekt voor zich dat uitgever H.A.H. Retail inzage krijgt in het resultaat van de besprekingen.

Nu is vastgesteld dat CITY aan alle regels voldoet, hebben de zeven stadsdeelvoorzitters vandaag van CITY een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om wekelijks een column in de krant te schrijven over hun activiteiten. Medio oktober vaardigde de gemeente Amsterdam nog een boycot uit tegen CITY. Stadsdeelbestuurders werd toen nog verboden om mee te werken aan columns en interviews in CITY.

Tags: