De social media veelvraat

Het is geen leuke boodschap voor de oude media. De opkomst van de social media maakt dat zij hun greep op de distributie van content grotendeels gaan verliezen. Voor wie relevant wil blijven is er maar een oplossing: Geef je volledig over aan de nieuwe platformen en het bereik zal groter zijn dan ooit. De opbrengsten daarentegen niet….

Het komt niet vaak voor dat de ontregelende consequenties van de opkomst van social media op een heldere manier inzichtelijk wordt gemaakt. En met het verstrijken van de tijd wordt steeds duidelijker dat social media de samenleving volledig op zijn kop zetten. Niks blijft gespaard. Nieuwsmedia, maar ook voor banken, overheden, oftewel de hele wereld. Alles gaat overhoop door de opkomst van de sociale media. Dat betoogt Emily Bell, hoogleraar journalistiek aan  Columbia University.

Lees het hele stuk van Bell. Laat het inwerken, en lees het dan nog een keer. Pas dan wordt inzichtelijk welke revolutie er gaande is. Een bloedbad voor de gevestigde orde. Journalistiek zal steeds minder betaalbaar worden. Maar met grote kansen voor een ieder die de nieuwe platformen durven te omarmen om zelf te gaan uitgeven.

Lees hier het hele betoog van Emily Bell.