NRC: EX-top Telegraaf begint Uber voor de journalistiek

Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer moesten vorig jaar weg bij De Telegraaf. Nu gaan ze bedrijven media-advies geven. Ze zien zich als „bekeerlingen”.

Bedrijven en overheden hebben traditionele media als De Telegraaf helemaal niet meer nodig. „Neem zelf de regie, vertel je unieke verhaal en onderhoud het contact met je publiek. Daar komt geen journalist meer aan te pas.”Getekend Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer. Tot medio vorig jaar hoofdredacteur en adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf. Paradijs moest in mei vertrekken bij de krant, Emmer stapte in september op.

Ga uitgeven, is de boodschap van het bedrijfje dat Paradijs en Emmer hebben opgericht. Vanmiddag zal de ex-top van De Telegraaf hun ‘start-up’, Paradijs & Emmer Trusted Media, presenteren in Hotel l’Europe in het centrum van Amsterdam. Als een ‘Uber voor de journalistiek’, zeggen ze zelf, vernoemd naar de onafhankelijke Amerikaanse taxiservice, willen ze klanten helpen hun nieuws naar buiten te brengen. Beide journalisten doopten vanmiddag bovendien hun boekje. Dat heet ook Ga uitgeven!. Ondertitel:Staatsgreep in de media. `Lees verder in het NRC