OVERWELDIGENDE START IN DE L’ EUROPE

Vandaag is in het Amsterdamse Hotel de L’Europe het mediabedrijf Paradijs & Emmer Trusted Media onder overweldigende belangstelling gelanceerd. Met bijna honderd prominenten uit bedrijfsleven, politiek en media doopten de ex-Telegraafjournalisten Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer hun bedrijf en ze lanceerden hun boek Ga Uitgeven, staatsgreep in de media.

Voormalig minister Willem Vermeend nam het eerste exemplaar in ontvangst.

,,Deze mannen hebben zo veel passie en energie,” aldus Vermeend. ,,Ze leggen de vinger op de zere wonde. Ook de media-industrie moet de bakens verzetten. Maar dat is voor velen moeilijk. Dat zal erin resulteren dat binnen 10 jaar mediabedrijven zullen verdwijnen als ze niet vernieuwen. Daarom starten ze ook intern met ‘kannibalen’, kleine units die de volledige vrijheid krijgen en niet gebonden zijn aan spreadsheets. Want plannen maken voor drie jaar of zelfs maar voor drie maanden is onzin in een wereld die zo snel verandert.’

Het tweede boek kreeg Cees van Steijn, de huidige STER-directeur. Volgens Van Steijn is het nodig dat de uitgeefwereld wordt opgeschud. ,,Daar kunnen Paradijs en Emmer een rol in spelen.”

Ondernemers, zoals Detron-eigenaar George Banken, Adriaan Hendrikse van NPEX, oud-uitgever van het FD Jacques de Kuyf, ex-SBS en commissaris van de Persgroep Fons van Westerloo, topadvocaten Karin Bodewes en Eugenie Nunes, ex-bankier Jaap Rost Onnes en Hans Rijnierse, lid van de Sociaal Economische Raad, konden een glimlach bij de presentatie van Trusted Media niet onderdrukken. Bij de ingang kregen ze van de Trusted Media-oprichters een button opgespeld met ‘I am Trusted’.

Later meer.