Trusted is ideale outsourcepartner voor contentproductie

Trusted Media Publishers is de ideale outsource-partner voor bedrijven die hun redactie en contentproductie willen uitbesteden aan een journalistiek ingericht bedrijf.

Dat bleek ook tijdens de lancering van het huis-aan-huis blad City in de Westerunie in Amsterdam. De samenwerking tussen uitgever H.A.H. Retail, onderdeel van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, verspreider Axender en Trusted Media Publishers zorgt voor een innovatie in een markt die wordt gedominieerd door traditionele uitgeverijen.

In Amsterdam was er veel belangstelling voor de nieuwe titel City en ook voor de totstandkoming van het h-a-h blad. Komende dagen wordt de eerste editie van City in Amsterdam verspreid. City wordt gezien als het antwoord op de foldermaatregel van het Amsterdamse gemeentebestuur.

Daarnaast wordt de redactionele bijlage Amsterdam Doe Mee, ook geproduceerd door Trusted Media Publishers, eenmalig toegevoegd.

Sjuul Paradijs zei dat City overweegt om ook in andere steden waar een foldermaatregel wordt genomen te verschijnen. Volgens Paradijs zou dit initiatief ook een dialoog op gang kunnen brengen tussen gemeenten en de papierindustrie en retailers.

,,Acteer niet op basis van frames en pr, maar kijk naar de feiten. Dan zie je een branche die al 20 jaar bezig is met het tot stand brengen – via het papiervezelconvenant – van een circulaire economie en tegelijkertijd zie je dat er foldermaatregelen worden genomen op basis van verkeerde aannames, zoals ook in Amsterdam het geval is. De Reclame Code Commissie heeft de gemeente Amsterdam zelfs op de vingers getikt vanwege het onvoldoende onderbouwen van deze aannames.”

In ‘Amsterdam Doe Mee’ staat dat 85% van alle Nederlanders het papier scheidt van de rest van het afval. In Amsterdam lukt het slechts 40% van de Amsterdammers om dit te doen. Bovendien blijkt dat dankzij het inzamelen en de recycling de belasting voor het milieu nihil is: ‘de krant van vandaag is de krant van morgen’. ,,Als je een krant, folder of een programmagids leest hoef je je geen milieucrimineel te voelen omdat je het van papier leest.”

Volgens Paradijs meet Amsterdam met twee maten. De gemeente brengt een eigen huis-aan-huis blad uit, bezorgt deze bij bijna 500.000 brievenbussen en betaalt dit van belastinggeld. De lokale kranten moeten leven van advertentie-inkomsten en krijgen door dezelfde overheid beperkingen opgelegd.