ZAKENVROUW VAN HET JAAR IS MIREILLE KAPTEIN!

Mireille Kaptein

ZAKENVROUW VAN HET JAAR IS MIREILLE KAPTEIN!

Met een inspirerende toespraak ‘Pak je Kans’ trapte Mireille Kaptein, algemeen directeur van zuivelbedrijf Kaptein uit Heiloo, het komende jaar af waarin ze zich Zakenvrouw van 2019 mag noemen.

In een overvol Amstel Hotel in Amsterdam kreeg Kaptein de prestigieuze Prix Veuve Clicquot uitgereikt en daarmee is Kaptein de 38e Zakenvrouw van Jaar op rij.
Negen jaar geleden nam ze het roer over van haar 77-jarige vader, die deze avond supertrots was op zijn dochter. ,,Echt waar, de grote groei van het bedrijf is gekomen sinds Mireille aan het hoofd staat.”
Wat Kaptein doet? Ze verpakken onder andere in Heiloo boter en kaas en smelt- en poederkaas wordt geproduceerd. Elke Nederlander heeft wel Kaptein-kaas in de ijskast liggen, maar hun Echte Boter ligt werkelijk overal. Van vliegtuigen, ziekenhuizen tot en met bedrijfsrestaurants. De zuivel van Kaptein wordt geëxporteerd naar meer dan 55 landen!
De afschuwelijke gebeurtenis in Utrecht was reden voor een versobering van de uitreiking. Annemarie Jorritsma, juryvoorzitter en VVD-lijsttrekker voor de Senaat, bleef weg omdat alle politieke partijen de campagne hadden opgeschort. Bob Bron van organisator Veuve Clicquot toonde compassie met de slachtoffers en de nabestaanden.
Hetzelfde deed de Dorothée Chedeville, die speciaal was overgekomen uit Reims voor de uitreiking. Hans de Boer van VNO NCW en lid van de jury stond eveneens stil bij de gebeurtenissen voordat hij herinneringen ophaalde aan de ondernemersfilosofie van Anton Dreesmann. ,,Dreesmann vergeleek ondernemen met het aanduwen van een trein. Duw je te hard dan struikel je als ondernemer over de bielzen en denk je dat je op de rijdende trein kunt uitrusten dan gaat het ook mis”, aldus De Boer.
Het gehoor bestond uit voormalige Zakenvrouwen van Jaar, onder wie Irene Schröder, Yolande Eijgenstein, Lia van den Berg, maar ook Elske Doets (2017) en de winnares van vorig jaar Aukje Kuypers van de technisch dienstverlener uit Helmond. Vooraf hadden de dames nog met elkaar gesproken over internationalisering op initiatief van Tecla Bodewes (2011)
Behalve ambassadeurs uit onder ander Jemen bevond zich onder andere ook de Bossche wethouder Huib van Olden, die werd vergezeld door de ‘jonge ambtenaar van het jaar’ Neeltje van den Heijden. Maar ook talloze andere ondernemende vrouwen, onder wie fotografe Annelies Damen, advocate Els de Wind, Yelly Weidenaar en Marjolein Nijhuis van dienstverlener Plusprojects bevonden zich in het gezelschap.
Natuurlijk waren er na afloop chaotische taferelen die ook horen bij een dergelijke prijsuitreiking. Iedereen wilde met Mireille Kaptein (,,ik ben beduusd”) op de foto of het visitekaartje alvast uitwisselen. Met haar man Anne van Egmond, haar twee zonen, zus Heidi en haar ouders dicht in de buurt straalde de nieuwe zakenvrouw.
,,Zakenvrouw ben je voor het hele jaar”, stelde Bob Bron de bijna 400 gasten gerust. Ze gaan nog veel van Mireille kaptein horen.
 
WIE MEER VAN DE ZAKENVROUW WIL WETEN: CHECK HAAR NEWSROOM WWW.MIREILLEKAPTEIN.NL
(Voor interviews etc.: neem contact op  met Jan-Kees Emmer: emmer@trustedmedia.nl)
Meer beelden van de bijeenkomst: