ADFORMATIE: Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer zetten nieuwe uitgeverij op

Maarten Hafkamp, redactie | 11 oktober 2016, 22:25

Nadat ze in januari Paradijs & Emmer Trusted Media introduceerden, komen ze nu met de volgende stap.

Hun nieuwe uitgeverij heet Trusted Media Publishers (Partners in Uitgeven) en richt zich op creatie en exploitatie van ‘spraakmakende mediaproducten in print en online’. Hun eerste samenwerking is met uitgever Brookland waarvoor ze de redactionele inhoud (print en online) produceren van gratis blaadjes als Ditjes & Datjes en Oranje Boven, plus de bijbehorende digitale activiteiten. Daar koppelen de twee meteen een oud-collega aan: Vanessa Bontje, die verslaggeefster was bij roddelblad Privé.

Paradijs en Emmer beschrijven hun bedrijf als volgt: Trusted Media Publishers wil mediabedrijven, uitgevers en bedrijven/instellingen helpen door creatieve en kwalitatieve journalistieke content te vervaardigen tegen een kostenniveau dat past bij de huidige situatie in de media. Daarnaast is TM Publishers een partner voor customer publishing en content-marketing, zoals al in januari aangekondigd.

Tegenover Telegraafgebouw
Paradijs en Emmer kunnen hun roots niet helemaal loslaten, want TM Publishers heeft zich gevestigd in GebouwWest aan de Donauweg in Amsterdam-Westpoort, tegenover de Telegraaf Media Groep.

Paradijs: ‘TM Publishers heeft veel kennis in huis om creatief en snel mediabedrijven en (nieuwe) uitgevers terzijde te staan met het creëren van spraakmakende content voor kranten, magazines en online. Wij zijn een jong en brutaal contentbedrijf met ambities ook op het gebied van nieuwsmedia.’

Emmer noemt de uitgever een ‘alternatief voor partners die op zoek zijn naar een disruptief mediabedrijf’. ‘Waar klassieke uitgevers worstelen met hun kostenstructuur, logge overlegstructuren en teruglopende creativiteit als gevolg van aanhoudende krimp, bouwen wij aan een optimistisch gestemd, flexibel en kostenefficiënt alternatief.’