City

City Amsterdam krantje - editie 21 WEEK 45-2018 - V07 - NIEUW-WEST
VP 44
VP 43

Wat is City?

CITY is een huis-aan-huis blad dat sinds de zomer van 2018 in zeven edities in Amsterdam verschijnt. Ieder stadsdeel in Amsterdam heeft zijn eigen City. City is het antwoord op de foldermaatregel van de gemeente Amsterdam. Hierdoor mogen reclamefolders alleen nog maar bezorgd worden in brievenbussen met een ja-ja sticker. Een huis-aan-huis blad als City is daarentegen nog in iedere brievenbus welkom. Behalve daar waar de bewoners met een nee-nee sticker hebben aangegeven dat zij helemaal geen gedrukte informatie willen ontvangen.

 

Kenmerken

City kenmerkt zich door zijn metropolitische aanpak. City viert de stad op een manier die past bij  deze tijd. Een onafhankelijke journalistieke redactie verzorgt wekelijks een selectie van groot en klein stadsnieuws.

Grotendeels van om de hoek, maar zonder de ogen te sluiten voor het feit dat Amsterdam ook meer en meer een metropool karakter heeft.

 

Concept

City wordt uitgegeven door H.A.H. Retail BV uit Baarle Nassau. Trusted Media Publishers heeft het concept bedacht en verzorgt de journalistieke inhoud van de zeven edities. Hierdoor voldoet City aan de eis van de gemeente dat een huis-aan-huis blad de zeven stadsdelen moet volgen.

Uit lezersonderzoek blijkt dat City snel geworteld is in de Amsterdamse samenleving. Verschijning van CITY in andere steden wordt onderzocht.

 

Redactie

De compacte redactie van City maakt iedere week dertig pagina’s waarvan zeven keer vier  pagina’s een hyperlokale inhoud en dus specifiek gaan over het stadsdeel waar City verschijnt. Maar ook heeft iedere City een column van Suzanne Arbeid en interview met een Amsterdammer van nu.

Meer City? Kijk online: citynieuws.nl