Erik Mouthaan (RTL): In VS slaan kandidaten oude media over.

De afgelopen week hebben we veel gesproken over de gevolgen van de Trusted Media methode voor de onafhankelijke journalistiek. Onze mening: Onafhankelijke journalistiek zal altijd blijven bestaan. Erik Mouthaan van RTL bevestigde in het programma WNL op zondag dat de Amerikaanse presidentskandidaten al hun eigen kanalen inrichten en buiten de oude media omgaan.

De trend is onomkeerbaar. Overheden of politieke partijen zelf ook hun kanalen op orde gaan brengen om direct in gesprek te gaan met hun doelgroepen.  Ook Rick Nieman sneed dit onderwerp afgelopen zondagochtend in WNL op Zondag aan. (fragment vanaf 24.07 minuten)

RTL-Amerika correspondent Erik Mouthaan, toonde zich  net als veel journalisten bezorgd, maar stelde ook het volgende: ,,In Amerika gaan de presidentskandidaten buiten de traditionele media om. Die richten hun eigen kanalen op. Daar is Obama natuurlijk mee begonnen.”  (fragment  vanaf 29.18 minuten).

Daarmee stipte hij precies aan waar Trusted Media om draait. Het zelf inrichten van mediakanalen is een trend die niet te stuiten is.

Kijk hier naar de uitzending van WNL op zondag.

 

Tags: