Topics: De ontbundeling zet door

Met de proef-introductie van  Topics bevestigt de Persgroep dat de ontbundeling van de traditionele media een onomkeerbaar feit is. Topics, in look and feel een regelrechte rip off van Blendle, geeft abonnees van de Persgroep kranten in Nederland en België toegang tot alle content die er onder de paraplu van de mediareus verschijnt.

Slim van de Persgroep. Zoals al wordt beschreven in het boek Ga Uitgeven, Een staatsgreep in de media, zette de  komst van het internet de ontbundeling in gang. De introductie van sociale media hebben die beweging verder versneld.

Cureren

Er groeien inmiddels generaties consumenten op die niet snappen wat het betekent om loyaal te zijn aan de gecureerde vorm van een enkel nieuwsmerk. Zij cureren voor zichzelf en voor hun vrienden door te liken en te delen vanuit de verschillende social media.

En dus ligt het speelveld open voor een ieder die een boodschap heeft. Wie zelf gaat uitgeven, en authentieke verhalen verspreid over de verschillende platformen, heeft nauwelijks meer een achterstand op de traditionele media. De merkloyaliteit bij de gebruiker is weg, en de content zal maar op twee dingen beoordeeld worden: relevantie en kwaliteit. Staat bij beide een goedkeurend vinkje dan zal het sociale vliegwiel de rest doen. Ga dus uitgeven!